Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra (VOVAA) pagarinājusi līgumus ar trim slimokasēm, kurām nākamgad nolemts nepiešķirt valsts pasūtījumu. Viduslatvijas un Pierīgas slimokasēm līguma termiņu pagarinās nākamā gadā līdz 31.martam, bet Rīgas novada slimokasei (RNSK) - līdz 31.janvārim, informēja VOVAA preses sekretāre Egita Pole.
Viņa pastāstīja, ka aģentūras valdes sēdē pirmdien tika nolemts akceptēt Viduslatvijas un Pierīgas slimokasu dibinātāju - pašvaldību lūgumu atlikt VOVAA lēmuma izpildi par valsts pasūtījuma nepiešķiršanu Pierīgas un Viduslatvijas slimokasēm šo teritoriju slimokases dalībnieku veselības aprūpes pakalpojumu apmaksai 2002. gadā.

Pole norādīja, ka Viduslatvijas un Pierīgas slimokasēm piedāvās noslēgt pārejas līgumu līdz 2002. gada 31.martam par veselības aprūpes pakalpojumu apmaksu šo slimokasu dalībniekiem, šajā laikā veicot pasākumus un sākot sarunas ar pašvaldībām par aģentūras filiāļu izveidošanu uz minēto slimokasu bāzes.

Vienlaicīgi VOVAA valde nolēma respektēt labklājības ministra Andreja Požarnova lūgumu aģentūras pilnvarniekiem atbalstīt līguma termiņa pagarināšanu ar RNSK par veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanu slimokases dalībniekiem līdz 2002. gada 31.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!