Foto: LETA

Līdz 20. jūlijam pagarināts pieteikumu iesniegšanas termiņš metu konkursam Zolitūdes traģēdijas piemiņas vietai Rīgā, Priedaines ielā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Konkursa mērķis ir iegūt pārdomātus, ainaviski, arhitektoniski un mākslinieciski augstvērtīgus metus piemiņas vietai un parkam Anniņmuižas ielas posmā starp Paula Lejiņa ielu un Apuzes ielu.

Konkursā var piedalīties jebkura juridiska vai fiziska persona, vai personu apvienība, kas iesniedz konkursa nolikumam un tehniskās specifikācijas prasībām atbilstošu metu un ir spējīga to īstenot.

Pēc domē paustā, lai konkursa dalībnieks varētu kvalitatīvi izstrādāt metu, tam savā komandā jāiesaista sertificēts arhitekts, ainavu arhitekts un mākslinieks ar tēlnieka, dizainera vai līdzvērtīgu specializāciju.

Pretendentu iesniegtos metus vērtēs konkursa žūrija, vadoties pēc vairākiem kritērijiem. Tostarp piedāvājuma atbilstības konkursa mērķim un priekšmetam, mākslinieciskās vērtības, oriģinalitātes un telpiskās kompozīcijas kvalitātes, iekļaušanās pilsētvidē, kā arī piedāvātās materiālu izvēles koncepcijas.

Metu konkursa balvu fonds ir 9500 eiro. Paredzamā līgumcena piemiņas vietas būvniecībai, saskaņā ar piedāvāto metu, ir aptuveni 575 000 eiro, no kuriem 75 000 eiro paredzēti būvprojekta izstrādei, savukārt atlikušie 500 000 eiro - būvniecībai.

Žūrijas komisiju veido speciālisti no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta - pilsētas galvenā ainavu arhitekte Indra Purs, pilsētas galvenā dizainere Evelīna Ozola, Latvijas Arhitektu savienības pārstāvis, arhitekts Rudolfs Dainis Šmits, arhitekts un pilsētplānotājs Gvido Princis un Latvijas Mākslas akadēmijas pasniedzējs, tēlnieks Egons Peršēvics.

Kā eksperti metus vērtēs pārstāvji no biedrības "Zolitūde 21.11.", Anniņmuižas apkaimes un radošās iniciatīvas biedrības "Riga Annenhof" un citi.

Saskaņā ar domes mājaslapā pieejamo informāciju, konkurss izsludināts 3. maijā, savukārt pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 20. jūlija pulksten 16. Pasūtītājs ir Rīgas Pilsētas attīstības departaments.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!