Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Finanšu ministrija (FM) par mēnesi pagarinājusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes disciplinārlietas pārbaudes termiņu, portāls "Delfi" noskaidroja ministrijā.

Sākotnēji bija plānots, ka discilpinārlietas izmeklēšana tiks pabeigta līdz 15. novembrim

FM skaidroja, ka komisija ir uzsākusi darbu pie gala ziņojuma sagatavošanas, bet tai ir nepieciešams vēl papildu laiks, lai pabeigtu ziņojumu un to iesniegtu finanšu ministram lēmuma pieņemšanai.

"Delfi" jau vēstīja, ka šā 15. septembrī finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) izdeva rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu un Jaunzemes atstādināšanu no VID vadītājas amata.

Izmeklēšanas laikā VID ģenerāldirektora amatu ieņem līdzšinējā Jaunzemes vietniece Indra Kārkliņa.

FM portālu "Delfi" informēja, ka rīkojums ir izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturēšanām VID Muitas un finanšu policijā, kā arī VID Iekšējās drošības pārvaldes veiktajām vairāku darbinieku aizturēšanām.

Jaunzeme raidījumā "Spried ar Delfi" atzina, ka viņa ar juristu iepazīstas ar juridisko praksi, lai varētu apstrīdēt finanšu ministra lēmumu.

Savukārt sadarbību ar finanšu ministru Jaunzeme raksturoja kā labu, taču attiecības saasinājušās, kad par ministra padomnieku kļuva bijušais VID ierēdnis Kaspars Čerņeckis.

Jaunzeme arī informēja, ka VID notiek izmeklēšanas pret vēl sešiem darbiniekiem par iespējamiem pārkāpumiem, un tām varētu sekot arī aizturēšanas.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) noziedzīgu grupu, kurā ietilpa arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) nodokļu un muitas policisti, tur aizdomās par krimināllietas safabricēšanu un mēģinājumu no kokrūpnieka, "Stiga RM" īpašnieka Andra Ramoliņa izspiest 100 000 eiro kukuli.

KNAB sīkāku informāciju par šo lietu nesniedza, bet aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka lietā tika apcietināts VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes kādas nodaļas vadītājs Intars Štālbergs. TV3 vēstīja, ka viņš un otra apcietinātā persona drošības līdzekli pārsūdzēja, taču tiesa atteikusi to mainīt.

Jaunzeme VID vadītājas amatu ieņēma kopš 2019. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!