Foto: DELFI

Otrdien pulksten 15.19 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz Spaļu ielu Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabā, kurtuvē dega elektrības instalācijas vadi, boilers, apkures katla automātika un malka 15 kvadrātmetru platībā, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas pašu spēkiem evakuējās trīs cilvēki. Pulksten 16.17 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt neilgi pirms pusnakts VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā mājas jumts un otrais stāvs. Pirms glābēju ierašanās no mājas viens cilvēks evakuējās paša spēkiem. Pustrijos naktī šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika nodzēsts.

Tāpat vakarā ugunsdzēsēji devās uz Valmieras novada Kauguru pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega sienas koka konstrukcijas. Pirms glābēju ierašanās no mājas paša spēkiem evakuējās viens cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī VUGD steidzās uz izsaukumiem, kuros dega divi šķūņi, ventilācijas lūka un sodrēji dūmvadā, starpstāvu pārsegums, griestu lampa, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un divos gadījumos atkritumi.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!