Valsts prezidents Raimonds Vējonis otrdien izplatītā video paziņojumā pauž pateicību Latvijas iedzīvotājiem par atbalstu viņa slimības laikā.

Vējonis video pauž pateicību ārstiem un medicīnas personālam, kā arī iedzīvotājiem un Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), kas pilda Vējoņa pienākumus viņa prombūtnes laikā.

Vējonis arī paziņo, ka, atrodoties slimnīcā, pakāpeniski atsāks pildīt Valsts prezidenta pienākumus.

Prezidents apliecina, ka seko notiekošajam valstī, un regulāri sazinās ar Ministru prezidenta amata kandidātu Māri Kučinski (ZZS). "Esmu pārliecināts, ka nākamajā nedēļā varēs apstiprināt jauno valdību," saka Vējonis.

Vējonis otrdien sazinājies arī ar demisionējušo Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), liecina viņas ieraksts mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Jau vēstīts, ka ārsti pirmdien lēma, ka Vējonis pagaidām turpinās ārstēšanos intensīvās terapijas nodaļā.

Kā skaidroja slimnīcā, Vējonim vēl ir nepieciešama aprūpe pēc veiktās sirds operācijas.

Svētdien prezidentam Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā veiktas medicīniskas manipulācijas, likvidējot pēc operācijas uzkrājušos šķidrumu.

Tāpat ziņots, ka Vējonim 20. janvārī tika veikta sirds operācija. Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem izdevās likvidēt infekcijas avotu Vējoņa sirds vārstulī.

Veicot izmeklējumus, mediķi iepriekš konstatēja sepses infekciju, kas skāra sirds vārstuļus.

Operācijā infekcijas skartais sirds vārstulis ticis aizstāts ar vārstuļa protēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!