Foto: LETA
Vairākas valsts amatpersonas savos sociālo tīklu kontos ir paudušas pateicību Valsts un pašvaldības policijai par profesionalitāti, uzraugot sestdien Rīgā notikušos protestus.

Premjers Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka saprot bažas un grūtības, kuras rada Covid-19 pandēmija un tās ierobežošanas pasākumi, taču aicināja iedzīvotājus turēties vienoti, jo "kopā šo sērgu pārvarot, kļūsim stiprāki".


Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) sagaida, ka par Covid-19 ierobežojumu apzinātu pārkāpšanu notiks saukšana pie atbildības.


Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzteica pašvaldības policijas labo sadarbību ar iekšlietu dienestiem. Savukārt Rīgas vicemērs Edvards Smiltēns (LRA) pateicās par profesionālo un labi koordinēto sestdienas darbu visiem atbildīgajiem dienestiem.

Savukārt Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pateicās visiem drošības spēkiem, kas sestdien gādāja par mieru un kārtību Rīgā.

Rīgas vicemēre un domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētāja Linda Ozola (JKP) norādīja, ka Krastmalas pasākuma organizatori ir apzināti maldinājuši par dalībnieku skaitu, pakļaujot cilvēkus veselības un dzīvības riskam savu savtīgo politisko mērķu vārdā.


Jau vēstīts, ka sestdien Rīgā notika divi protesti, kur sākotnēji plānoto 25 cilvēku vietā katrā no protesta akcijām pulcējās krietni vairāk cilvēku. Reti kuram pasākuma dalībniekam bija sejas aizsargmaska, tāpat lielākoties netika ievērota divu metru distance starp dalībniekiem pasākuma norises laikā.

Protestu laikā policija fiksēja vairākus administratīvos pārkāpumus gan par Covid-19 noteikto ierobežojumu pārkāpumiem, gan sīko huligānismu un nepakļaušanos policijas likumīgajām prasībām.

Tāpat arī ir aizturētas vairākas personas, kā arī viens no protesta dalībniekiem uzbruka Valsts policijas (VP) darbiniekam, kurš guvis miesas bojājumus, tāpēc tiks lemts par kriminālprocesa ierosināšanu, informēja VP.

Valdība lēmusi, ka ārkārtējās situācijas laikā joprojām drīkst notikt organizētās sapulces, piketi un gājieni, bet uz tiem atļauts pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēkiem, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības – divu metru fizisku distanci un ievērojot organizatora noteiktās prasības.

Savukārt par epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanu policija var piemērot līdz pat 2000 eiro sodu.

Valdība ārkārtējo situāciju noteikusi līdz 11. janvārim un ieviesusi virkni drošības pasākumu Covid-19 izplatības mazināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!