Foto: LETA

Palīdzībā Ukrainas bēgļiem latvieši sevi parāda no labākās puses, otrdien, 12. aprīlī, preses konferencē pēc valdības sēdes uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Uzrunā premjers skāra Ukrainas bēgļu jautājumu, paužot pateicību gan valsts institūcijām, gan nevalstiskajām organizācijām (NVO), kas strādā efektīvi, lai risinātu ar bēgļu uzņemšanu saistītus jautājumus.

"Mēs kā latvieši parādām sevi no labākās puses pašiniciatīvā. Valsts un NVO strādās roku rokā, lai arī turpmāk izstrādātu labākos risinājumus, sniedzot palīdzību Ukrainas iedzīvotājiem, tostarp integrējoties mūsu sabiedrībā," teica Kariņš.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā būtiski samazinājies Ukrainas bēgļiem izsniegto ilgtermiņa vīzu un termiņuzturēšanās atļauju skaits, liecina Iekšlietu ministrijas (IeM) informācija.

Pagājušajā nedēļā jeb laika posmā no 4. aprīļa līdz 11. aprīlim ilgtermiņa vīzas tika izsniegtas 1908 Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas ir par 844 mazāk nekā tika izsniegts nedēļu iepriekš.

Savukārt termiņuzturēšanās atļaujas pagājušajā nedēļā tika izsniegtas 826 Ukrainas civiliedzīvotājiem, kas ir par 163 mazāk nekā nedēļu iepriekš.

Kopumā līdz 12. aprīli Ukrainas civiliedzīvotājiem izsniegtas 12 187 ilgtermiņa vīzas un 2830 termiņuzturēšanās atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!