Rīgas dome šodien atbalstīja maksas par iebraukšanu Vecrīgā palielināšanu
Par transportlīdzekļa iebraukšanu vai novietošanu Vecrīgā līdz vienai stundai būs jāmaksā pieci lati. Par otro stundu būs jāmaksā seši lati, par trešo stundu - 7,20 lati, bet par katru ceturto un katru nākamo stundu - astoņi lati.

Par regulāru iebraukšanu Vecrīgā no plkst.18 līdz 8, lai piegādātu preces, būs jāmaksā 300 lati pusgadā. Par regulāru iebraukšanu Vecrīgā darba dienās no plkst.8 līdz 19 būs jāmaksā 625 lati pusgadā, par iebraukšanu Vecrīgā katru dienu no plkst.8 līdz 19 būs jāmaksā 1000 latu pusgadā, par transportlīdzekļa iebraukšanu vai tā novietošanu Vecrīgā visu diennakti būs jāmaksā 1250 lati pusgadā.

Maksa par iebraukšanu Vecrīgā nav palielināta kravu piegādātājiem, bet noteikts, ka viņiem krava jāpiegādā naktī. Maksa nav palielināta arī taksometriem.

Valsts iestādēm noteikts, ka tās apkalpojošie transportlīdzekļi drīkst atrasties Vecrīgā no plkst.8 līdz 19. Ja nepieciešams Vecrīgā atrasties ilgāk, valsts iestādēm būs par to jāmaksā atbilstoši noteiktajai maksai.

Tika nolemts ieviest arī stingrāku kontroli iebraukšanai Vecrīgā. Ja viedkarti izmantos citam transportlīdzeklim, nevis tam, kuram tā izsniegta, karti anulēs.

Saskaņā ar SIA "Rīgas satiksme" aprēķiniem, pašlaik 30%-40% bez maksas izsniegto Vecrīgas caurlaižu īpašnieki caurlaides ir nodevuši trešajām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!