Foto: LETA

Pamatīgu izbīli piedzīvojuši Siguldas gaisa trošu vagoniņa pasažieri, kuri devušies pāri Gaujas senlejai - sestdienas vakarā vagoniņš, kurā atradās vairāk nekā 10 cilvēki, pamatīgi sasvēries, vēsta telekanāls LNT.

Negadījums noticis reisā no Krimuldas uz Siguldu ap plkst.18 vakarā. Pēc tam, kad Krimuldas pusē vagoniņā bija iekāpuši pasažieri, durvis bija aiztaisītas un troses motors esot sācies griezties, lai dotos ceļā pār senleju virs Gaujas. Tajā brīdī vagons sasvēries par 45 grādiem.

Krimuldas puses stacijā nav apkalpojošā personāla, kas varētu steigties palīgā, tāpēc pasažieri rīkojušies uz savu galvu. Kamēr vagoniņā iekšā esošā operatore ieteikusi nekustēties, cilvēki bijuši tik nobijušies, ka dauzīja laukā gan logu, gan spieda vaļā durvis. Tas arī izdevies, un ļaudis izkļuvuši no vagona. Puse izkļuvusi ārā pa atspiestajām durvīm, puse - pa logu.

Pēc negadījuma Latvijas Gumijlēcēju klubs, kuram pieder gaisa trošu ceļš, nenodrošināja pasažieriem citu transportu nokļūt atpakaļ Siguldā, tāpēc cilvēki kājām gājuši līdz Turaidai un tad ar satiksmes autobusu braukuši līdz Siguldai.

Kāpēc vagoniņš dramatiski sasvēries, Siguldas gaisa trošu ceļa vadībai nav zināms un tas tiekot skaidrots. Izmeklēšanas rezultāti būs zināmi pirmdien, taču tas nav traucējis vagoniņu atkal atvērt pasažieriem. Siguldas gaisa trošu ceļš ir iekļauts Latvijas bīstamo iekārtu sarakstā, kas prasa sevišķi rūpīgu uzraudzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!