Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI

No 5. līdz 9. oktobrim norisinās militāro mācību cikla "Namejs 2022" rudens posms. Mācības norit Rīgā, tostarp vairākos tās mikrorajonos, kā arī Bauskas, Ķekavas, Mārupes, Ropažu un Salaspils novados. Pēdējo dienu garumā iedzīvotāji sociālajos tīklos dalījušies ar saviem iespaidiem un nostājām.

Daļa iedzīvotāju par tām izsakās pozitīvi, tostarp akcentējot nepieciešamību uzturēt gatavību.

Citi, savukārt, izcēluši mācību radītās neērtības.

Ar aicinājumiem nesatraukties dalījušās arī vietējo apkaimju sociālo tīklu lapas.

Kā skaidro Nacionālie bruņotie spēki, karavīri un zemessargi trenējas pēc iespējas realitātei pietuvinātos apstākļos, lai nostiprinātu prasmes aizsargāt savu atbildības teritoriju – novadus, pilsētas, pagastus, ciemus.

Jau vēstīts, ka Nacionālie bruņotie spēki aicina iedzīvotājus ar izpratni izturēties pret notiekošajām militārajām mācībām, kas vērstas uz visaptverošas valsts aizsardzības spēju pilnveidošanu un reģionālās drošības stiprināšanu.

Nacionālie bruņotie spēki arī skaidro, ka militāro mācību regulārai norisei ir būtiska loma, lai uzturētu un stiprinātu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spējas, kurām vienmēr jābūt nemainīgi augstā līmenī, lai tie vienmēr būtu gatavi savlaicīgi reaģēt uz potenciāliem apdraudējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!