Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules veselības organizācija ceturtdien paziņojusi, ka koronavīrusa izraisītās saslimšanas "Covid-19" izplatība sasniegusi globālas pandēmijas apmērus. Bet piektdien visā Latvijā stājas spēkā ierobežojumi, kas noteikti pēc valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas.

Pandēmija radījusi jucekli ikdienas dzīvē visā pasaulē. Jaunumi par dažādiem ierobežojumiem un slimībās izplatīšanos no dažādām pasaules malām pienāk burtiski katru minūti.

Lēmums par ārkārtas stāvokli Latvijā paredz pārtraukt mācību procesa norisi klātienē visās izglītības iestādēs, no piektdienas, 13. marta, mācības nodrošinot attālināti, izņemot centralizēto valsts pārbaudījumu norisi. Tiks arī pārtraukta visu kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību procesu norise, piemēram, treniņu, sacensību un mēģinājumu norise. Vairāk par šiem ierobežojumiem iespējams lasīt šeit.

Portāls "Delfi" ceturtdien piedāvāja redakcijas vienotu teksta tiešraidi par pandēmijas radīto krīzi visās sfērās. Šo tiešraidi turpinājām arī piektdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!