Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs joprojām uzskata, ka tiesnese Ināra Šteinerte ir piemērota kandidatūra ģenerālprokurora amatam.
Panteļējevs uzsvēra, ka Šteinerte arī pēc iepriekšējiem Panteļējeva apgalvojumiem par tiesneses piemērotību šim amatam, nav pateikusi, ka nepretendēs uz šo amatu, bet ir vienīgi norādījusi, ka šī vieta ir aizņemta.

Panteļējevs nevēlējās atzīt, ka ģenerālprokurora Jāņa Skrastiņa atkāpšanās no amata ir saistīta ar Panteļējeva izteikto aicinājumu vai nu vadīt prokuratūru, vai arī aiziet no darba. Jāatgādina, ka šādu aicinājumu deputāts no Saeimas tribīnes izteica dienā, kad tika publiskots parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā starpziņojums.

"Es negribu pierakstīt sev tika lielus nopelnus, tur ir kaut kas cits," sacīja Panteļējevs. Deputāts paziņoja, ka viņam ir apnikusi "retorika par spiedieniem", jo viedokļu izteikšana neesot spiediens.

"Latvijas ceļa" priekšsēdētājs pieļāva, ka ģenerālprokurora atkāpšanos ir sekmējuši gan savāktie deputātu paraksti ar ierosinājumu sākt Skrastiņa darbības likumības pārbaudi, gan deputātu pieļautā iespēja izdarīt izmaiņas prokuratūras likumā, gan paziņojums par spiediena izdarīšanu uz "Latvijas ceļa" deputāti Helēnu Soldatjonoku.

Panteļējevs uzsvēra, ka Skrastiņš savulaik izveidoja neatkarīgās Latvijas prokuratūru, tādēļ no šī amata viņš jāpavada ar lielu godu. Deputāts norādīja, ka Skrastiņam tagad būs iespēja paust brīvāku viedokli par politiķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!