Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK), atkārtoti izvirzot ekonomikas ministra amatam Vladimiru Makarovu, nostāda premjeru Andri Šķēli muļķīgā situācijā.
Šādu viedokli pauda "Latvijas Ceļa" priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs.

Ja Šķēle piekritīs Makarova kandidatūras apstiprināšanai, "šī valsts pārvērtīsies par komēdiju", sacīja Panteļējevs.

Viņš gan arī neizslēdza iespēju, ka Šķēle nav varējis pietiekami motivēt Makarova atlaišanu un "tēvzemiešiem" ir pamats virzīt Makarovu amatam vēlreiz.

Turklāt TB/LNNK rokās ir "spēcīgs trumpis" - valsts galvenā notāra lēmums, kas parāda Makarova rīcības likumību jautājumā par Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektora paraksta tiesībām.

Tajā pašā laikā iespējams, ka TB/LNNK, atkārtoti virzot Makarovu, izdara provokāciju.

Panteļējevs atzina, ka pirmdien gan TB/LNNK, gan Tautas partija (TP) pieņēmušas provokatīvus lēmumus pret tagadējo valdību - TB/LNNK - izvirzot Makarovu, savukārt TP - ierosinot amatus valdībā dalīt proporcionāli partiju devumam valdības deklarācijas izpildē.

Pēc Panteļējeva teiktā, šis Tautas partijas ierosinājums faktiski nozīmē, ka "tēvzemiešiem" viens amats jāatņem, bet "Latvijas Ceļam" "kā prjaņiks" jāiedod.

Turklāt arī "Latvijas Ceļa" pārstāvja satiksmes ministra Anatolija Gorbunova paziņojums, ka viņš aicina frakciju lemt par neuzticības izteikšanu finansu ministram Edmundam Krastiņam, arī nestiprina valdības dzīvotspēju.

"Trīs naglas zārkā," koalīcijas partneru rīcību pirmdien vērtēja Panteļējevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!