Premjera izvirzītais kandidāts izglītības un zinātnes ministra amatam Māris Vītols ir gatavojies uzņemties ministra pienākumus un Tautas partijas izvēle, viņu izvirzot, ir rūpīgi pārdomāta. Tā pēc “Latvijas Ceļa“ (LC) frakcijas tikšanās ar Vītolu presei atzina LC priekšsēdētājs Andrejs Panteļējevs.
Pēc viņa teiktā, Vītola atbildes uz LC deputātu jautājumiem liecina, ka Vītols ir nopietni domājis vismaz par aktuālākajām problēmām, kas viņam būs jārisina kā izglītības ministram. Vai attaisnosies izaicinājums, rādīs laiks, atzina Panteļējevs.

LC frakcija izvirzītajam izglītības ministra amata kandidātam novēlējusi atcerēties to, ka viņa pārziņā ir arī zinātne, ne tikai izglītība.

Tāpat deputāti norādījuši, ja Vītols cer uz valdošās koalīcijas solidāru atbildību par izglītības reformām, tad viņš nevar turpināt iepriekšējās ministres Silvas Goldes sākto polarizācijas politiku, uzsverot Tautas partijas lomu izglītības isstēmas sakārtošanā.

Par pozitīvu Vītola īpašību Panteļējevs minēja spēju atzīt savas kļūdas, kā piemēru minot piketu pie Brīvības pieminekļa, protestējot pret studentu iesaukšanu armijā, pēc kura Vītols atklāti atzinis, ka pasākumā pieļautas kļūdas.

Vēl Panteļējevs pie Vītola labajām īpašībām minēja “gatavību lekt duļķainā ūdenī, nezinot, kāds tur dziļums”. “Drošiem pieder pasaule,” atzina LC vadītājs.

Savukārt pie lielākajām problēmām viņš minēja topošā ministra tēla veidošanu, jo pie šī jautājuma būs nopietni jāpiestrādā visu laiku jaunākajam Latvijas ministram, kuram būs jāatrod kopīga valoda ar pedagogiem, kas lielākoties ir par viņu krietni vecāki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!