Foto: DELFI

Rīgas apgabaltiesa pirmdien, 22. februārī, atzina politiķi Aivaru Lembergu par vainīgu virknē viņam inkriminēto noziegumu un piesprieda viņam piecu gadu cietumsodu, kā arī 20 000 eiro naudas sodu. Tiesa lēma viņu apcietināt tiesas zālē.

Spriedums raisījis plašas diskusijas sociālajos medijos, tostarp mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Savukārt tiesas sprieduma pasludināšanā noteiktajā pārtraukumā Lembergs to žurnālistiem solīja pārsūdzēt, kā arī salīdzināja šo scenāriju ar Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija notiesāšanu. Arī šo aspektu jau sākuši apspriest sociālo tīklu lietotāji.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka tiesa nosprieda Aivaru Lembergu apcietināt tiesas zālē.

Lemberga dēlam Anrijam Lembergam tiesa piesprieda divus gadus un vienu mēnesi ilgu ieslodzījumu, bet biznesa partnerim Ansim Sormulim cietumā nāksies pavadīt divus gadus.

Tāpat visiem noteikta mantas konfiskācija.

Lemjot par cietuma soda ilgumu, tiesa ņēma vērā procesa ilgumu un tiesības uz procesa pabeigšanu saprātīgos termiņos, tādēļ visiem apsūdzētajiem tika piemērots nedaudz mīkstāks sods.

No Aivara Lemberga par labu cietušajiem nolemts piedzīt 64 085 eiro.

Lembergu prokuratūra apsūdz par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu, par dienesta viltojumu, par piedalīšanos mantiskos darījumos, kas viņam saistībā ar dienesta stāvokli bijuši aizliegti, kā arī par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un citiem noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!