Jāņu īpašajos komercpiedāvājumos papardes zieda meklēšana, un sekss ir viens no galvenajiem āķiem, mudinot pirkt vairāk alus, šašliku un pretodu līdzekļa.
Preču tirgotāji, domājams pamatoti, pieņem, ka šis ir tas mirklis visa gada laikā, kad Latvijas iedzīvotājs ir gatavs palaist savus pamatinstinktus vaļīgākā režīmā un mēģināt saorganizēt lauku seksiņu.


Jāņi ir tā reize, kad domu- "Ou, šonakt vajadzētu atrast kādu, ar ko saštukot vismaz vienu ātro"- realizācija mēdz būt vienkāršāka. Cilvēki apkārt ir iereibuši, pārēdušies, aizņemti ar odu kodumu kasīšanu, ērču meklēšanu un savu dzīvi, un pat tad, ja kāds uzskrien virsū, šīs nakts vaļības mēdz tikt piedotas, protams, ņemot vērā iesaistīto personu civilstāvokli un citiem dotos solījumus.

Alus, rosols un skaļš šlāgeris nav īstie līdzekļi kā apklusināt to mazo balstiņu, kas mēdz ieteikt un uzmundrināt, kārdināt un pavedināt, mulsināt un apkaunot, jo ik pa laikam taču gadās tā, ka pasprūk vārdi, kurus nebija paredzēts izrunāt, un notiek lietas, kuras negribas atcerēties.

Runā ar sevi!

Tu sevi pazīsti, pazīsti savu dzīvi un seksualitāti vislabāk – runā ar to! Runā ar sevi un uzdod jautājumus: kāpēc viņš/-a man liekas pievilcīgs/-a? vai es vēlos seksuālas attiecības ar šo cilvēku? Kas nosaka to, ko vēlos – es pats vai pieņēmums, ka šajā naktī ar seksu nodarbojas visi Baltijas un Skandināvijas pieaugušie?

Jā, Jāņi ir iespēja atsvaidzināt attiecības vai sekot mirkļa impulsiem tieši tā, kā šajā festivālā paredzēts – atbrīvojoties, svinot dzīvi, atceroties, ka katrs no mums ir dabas daļa, un pieņemot savu seksualitāti kā dabisku parādību, kuru jāpazīst un ar ko jāsadzīvo.

Vienīgā seksualitātes morāle ir tava un visu pārējo iesaistīto fiziska un garīga labsajūta gan konkrētajā mirklī, gan pēc tā. Ja rīkosies saskaņā ar sevi un visām mazajām balstiņām, atsakoties no seksa un baudot ugunskurus, sieru, alu, dejas un pirtis, teltis un vārtīšanos rasā, saulei austot, vai šīm baudām pievienojot arī seksuālas aktivitātes, paliks jaukas atmiņas, kas priecēs tad, kad būsim līdz ceļiem sniegā.

Būtiski ir atcerēties to, ka katrai darbībai ir sekas, tāpēc šis ir tas mirklis, kad jāpārliecinās, ka somās un makos nēsātie prezervatīvi ir derīgi un lietojami un varbūt jāiegādājas svaigāki, jo bieži vien, ja cilvēki ir nolēmuši nodarboties ar seksu un piemērota kontracepcija nav pieejama, viņi to dara bez tās un cer, ka paveiksies, ka pavasarī nenāksies pārvirzīt finanses uz rāpulīšiem un pamperiem, ka šovakar satiktajam ļoti glītajam jauneklim nav ne herpes, ne hlamīdijas, ne sifiliss un ka meitenei, kas tik lieliski dejo, iepriekšējais partneris, nomirstot no narkotiku pārdozēšanas nav uzdāvinājis HIV.

Tu nekad nevari būt 100% drošs par otra cilvēka godīgumu un zināšanām par savu veselības stāvokli (Cik no mums veic pilnīgu STI testēšanu vairākas reizes gadā? ) – pat tad, ja tas ir tavs labākais draugs/draudzene, kas pēkšņi liekas tik pievilcīgs, ilggadējs partneris/-e vai arī kāds/-a, kurš tev nejauši ir apsēdies/-usies blakus un slavē speķa pīrādziņus un izskatās tik nevainīgs/-a. Bet tev vienmēr ir iespēja pasargāt sevi! Un ja partneris apgalvo, ka prezervatīvs nomāc baudu, mazina piedzīvojumu un intimitāti, atgādini viņam, kāds piedzīvojums ir AIDS oportūnistisko infekciju izraisīta nāve un dodies meklēt citu partneri vai uzēst rosolu, jo iekāre pāriet, bet STI paliek uz ilgu laiku.

Ja nu noticis ļaunākais un sekss siena šķūnī izrādījies liktenīgs prezervatīvam, atceries, ka tev ir 72 (ieteicams - 24) stundas, un tavs ceļš ved uz tuvāko aptieku pēc avārijas kontracepcijas, jo nejauša grūtniecība ir novēršama, izvairoties no finansiāliem sarežģījumiem, turpmāku attiecību uzturēšanas un aborta. Protams, ja viltīgais plāns ir jau pieminētais lauku seksiņš un papardes zieda meklējumi attiecību atsvaidzināšanas un varbūt pat ģimenes paplašināšanas nolūkos, tad atliek vien cerēt, ka Jāņos nelīs, atcerēties par pretodu līdzekli un varbūt divguļamo guļammaisu!

Jāņi ir iespēja aizmirst darbus un daļu pienākumu, baudīt gan draugu, gan mīļoto, gan tikko iemīlēto sabiedrību, baudīt maksimāli, jo nakts ir īsa un gaiša!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!