Liepājas rajona, Rucavas pagasta, Papes ciemā lietuviešu firma SIA "Pajūris" bez būvatļaujas turpina būvniecības darbus nepabeigtajā atpūtas kompleksā, šodien ziņo laikraksts "Diena".

Laikraksts novērojis, ka strādnieki krāso sienu, pa teritoriju braukā traktors, bet vienā kompleksa stūrī daļēji uzmūrētas sienas vēl kādai ēkai. Arī agrāk "Dienai" vairāki cilvēki apgalvojuši, ka "Pajūris" ignorē tam atņemto būvatļauju.

Būvinspektoriem laikraksta ziņotais bija jaunums, turklāt gan Liepājas rajona pašvaldību apvienotās būvvaldes būvinspektors Andris Vaivars, gan Valsts būvinspekcijas Liepājas būvinspektore Līvija Krauja bija atvaļinājumā un objektu apskatīšot, kad atgriezīsies darbā.

Vaivars "Dienai" sacīja - līdzko tiks apstiprināts detaļplānojums un uzņēmumam būs labvēlīga atbilde no Ekonomikas ministrijas būvniecības departamenta, kurā vēl arvien tiek turēta "Pajūra" sūdzība par būvatļaujas apturēšanu, tā firmai izsniegs jaunu būvatļauju.

Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēts, ka par būvniecību bez būvatļaujas juridiskajām personām var uzlikt 200 - 3000 latu sodu.

Kā ziņots, Papes ciemā uz zemesgabala "Vitas parks" lietuviešu firma SIA "Pajūris" pagājušogad sākusi vairāku māju būvniecību, dažas no tām atrodas kāpu joslā aptuveni 200 metru no jūras, lai gan Rucavas pagasta teritoriālplānojumā iezīmēta 300 metru plata kāpu aizsargjosla.

"Pajūris" piederošā atpūtas kompleksa būvniecība sākta nelikumīgi, bez detaļplānojuma, neievērojot vēl citus likumus un normatīvos aktus.

Būvinspekcijas lēmumu par būvatļaujas anulēšanu firma "Pajūris" ir pārsūdzējusi augstākajā instancē - Ekonomikas ministrijā.

Vērienīgā kompleksa būvatļauja anulēta pagājušā gada septembrī, un nekāda celtniecība nedrīkstētu notikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!