Foto: Shutterstock
Latvijas restorāni līdz šim iespējami atbildīgi ievēro Covid-19 prevencijas pasākumus un nav tajos nav jāpastiprina ierobežojumus apmeklētājiem konstatētas saslimšanas dēļ divos Rīgas restorānos, pauda Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Pinnis.'

Pinnis arī pauda pārliecību, ka Latvijas restorāni ļoti atbildīgi ievēro Covid-19 ierobežošanas nolūkā noteiktos drošības pasākumus un sabiedrība var justies droši.

"Latvijas restorāniem jau šobrīd ir gana daudz ierobežojumu. (..) Manuprāt, jau ieviestie ierobežojumi un esam gana pasargāti," sacīja asociācijas vadītājs.

Vienlaikus viņš teica, ka Covid-19 situācijai ir jāseko līdzi, ja epidemiologiem rekomendēs un valdība lems par papildus ierobežojumiem publiskās vietās, nozare tos ieviesīs.

Pinnis atgādināja, ka cilvēkiem ir jābūt uzmanīgiem un pašiem jāseko līdzi drošības pasākumu ievērošanai. Ja kādā vietā kāds viesis neievēro sociālo distancēšanos vai citus ierobežojumus, par to nav jāklusē.

Jau ziņots, ka personām, kuras 27. jūnija vakarā apmeklējušas restorānu "Aqua Luna" vai 28. jūnija vakarā bijušas restorānā "Riviera" Rīgā, tuvākās divas nedēļas ir rūpīgi jāseko līdzi savam veselības stāvoklim un Covid-19 raksturīgo simptomu parādīšanās gadījumā jāsazinās ar ārstu vai jāzvana uz vienoto tālruni Covid-19 testa pieteikšanai.

Minētā prasība saistāma ar Covid-19 uzliesmojumu, kā dēļ jau vairākiem cilvēkiem ir konstatēta saslimšana ar vīrusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!