Uzņēmumam "Linstow Varner" piederošā tirdzniecības parka "Alfa" otrajā stāvā darbību aprīlī uzsāk 28 jauni veikali, žurnālistus informēja "Alfas" direktore Iveta Feldmane. Viņa pastāstīja, ka daudzi no atvērtajiem veikaliem ir pavisam jauni un Latvijā vēl nepazīstami, to vidū veikals "Skice", kurā tirgos preces mājai, svētkiem un ikdienai. Veikala "Skice" īpašnieki ir Latvijas firma "Step Rīga", kas turpmāk plāno atvērt Latvijā vairākus veikalus.
Tāpat pirmo reizi Latvijā tiks atvērti divi Skandināvijas mēbeļu veikali "Sotka" un "Asko" - šie veikali darbu sāks 12.aprīlī, un tajos lielākoties tirgos mēbeles ikdienai un mājai. Kopumā abi veikali "Alfā" aizņems 3000 kvadrātmetru lielu platību. "Ļoti lepojos ar to, ka tieši mūsu parkā tiek atvērti šie divi veikali, kuri šobrīd veiksmīgi darbojās vairākās Skandināvijas valstīs," sacīja Feldmane.

Vēl viens jaunums "Alfā" ir veikals "Galeri", kurā pircējiem tiks piedāvātas gleznu reprodukcijas un ierāmēšanas darbi. Tirdzniecības parkā "Alfa" tiek atvērta arī Rīgā pirmā lietuviešu picērija "Čili Pica", kas līdz šim veiksmīgi jau strādāja Liepājā.

Tāpat parka otrajā stāvā darbu uzsāks Latvijā jau pazīstami veikali - "Domotehnika", "Elektromontāža" "Eiropas apavi", "100% Sports", "Kettler", "Jeans Zoo", kā arī veikals bērniem UGGO un citi. Feldmane pastāstīja, ka bija svarīgi, lai visi "Alfas" veikali iekļautos kopējā parka koncepcijā, un viņa uzsata, ka līdz šim tas ir izdevies. Kopumā "Alfas" abos stāvos šobrīd darbojas 70 dažādi veikali.

Atklājot otro stāvu, "Alfā" darbosies trīs eskalatori, divi travelatori stikla panorāmas lifts un trīs jaunas kāpnes. Šobrīd tirdzniecības parka kopējā platība ir 37 tūkstoši kvadrātmetru un tādējādi "Alfa" ir kļuvusi par lielāko tirdzniecības parku Baltijā. Iepriekš "Alfas" tirdzniecības platība bija 15 tūkstoši kvadrātmetru. Kopumā parka otrā stāva izveidē ieguldītas 24 miljonu ASV dolāru lielas investīcijas.

Jau 2003.gadā paredzēts sākt "Alfas" trešā posma paplašināšanu - jaunas ēkas celtniecību, kuru plānots izbūvēt blakus "Alfai". Ar šo trešo posmu "Alfas" kopējā platība palielināsies līdz 60 tūkstošiem kvadrātmetru un kopējais investīciju apjoms centrā sasniegs 40 miljonus ASV dolāru.

Kopumā visus rekonstrukcijas un celtniecības darbus "Alfā" plānots pabeigt 2004.gadā. Būvniecības darbus veic būvfirma "Re & Re". Tirdzniecības parks "Alfa" bijušās rūpnīcas "Alfa" vietā Brīvības ielā atklāts 2001.gada jūnijā. Tirdzniecības parka "Alfa" apgrozījums 2001.gadā sasniedza 17,575 miljonus latu, pērn to apmeklējuši 3,265 miljoni cilvēku, savukārt kopumā pērn izdarīti 3,175 miljoni pirkumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!