Rīgas pašvaldība plāno palielināt pensionāru iespējas saņemt atlaides braucieniem Rīgas sabiedriskajā transportā, portālu “Delfi” informēja Rīgas Domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Rīgas Domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs ir uzdevis Satiksmes departamentam izstrādāt grozījumus Rīgas domes saistošajos noteikumos, ar kuriem Rīgas pensionāriem piešķirtas atlaides braukšanai pašvaldības sabiedriskajā transportā.

„Pašlaik izveidojusies nenormāla situācija, jo pēc pensiju indeksācijas 2008.gadā ap 30 tūkstošiem pensionāru zaudē tiesības izmantot 75% atlaidi braukšanai sabiedriskajā transportā tāpēc, ka viņu ienākumi tagad par dažiem latiem pārsniedz pensijas apmēru, kas aprēķināts saskaņā ar pašreiz spēkā esošo Rīgas domes lēmumu. Ir jānosaka, ka atlaidi var saņemt tie pensionāri, kuriem tādas tiesības bija 2008.gadā, un turpmāk šāds princips ir jāsaglabā. Nav pareizi, ja pensiju indeksācija faktiski pasliktina cilvēku materiālo situāciju,” skaidro Požarnovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!