Foto: Latvijas Basketbola savienība

Komandu sporta spēļu halles izveide Rīgā jāpabeidz līdz 2023. gada 30. jūnijam, otrdien, 15. februārī, nolēma Ministru kabinets.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) komunikācijas nodaļā norādīja, ka kopējais ieguldījumu apjoms projektā ir 13,4 miljoni eiro un tas tiek īstenots augstas gatavības projektu ietvaros.

Projektu īsteno VSIA "Daugavas stadions".

Iepriekš valdībā pieņemtais lēmums projektu paredzēja īstenot līdz šā gada 31. decembrim.

IZM skaidro, ka, ņemot vērā iepirkuma procedūru norises termiņus, tajā skaitā iepirkuma izsludināšanas laiku, iesniegto piedāvājumu kvalitatīvu izvērtēšanu, lēmuma pieņemšanu, likumā noteikto nogaidīšanas laiku (pārsūdzību iesniegšanai) un līguma noslēgšanu, būvdarbu līgumu provizoriski varētu noslēgt tikai 2022. gada aprīļa beigās.

"Līdz ar to faktiskais būvdarbu termiņš un objekta nodošana ekspluatācijā būtu tikai nepilni deviņi mēneši no būvdarbu līguma parakstīšanas brīža. Tā kā tik liela mēroga projekta īstenošana tik īsā termiņā būvniecības uzņēmumiem varētu būs liels izaicinājums, ir panākta vienošanās par termiņa pagarinājumu," preses paziņojumā medijiem raksta IZM.

Projekta laikā plānots izveidot komandu sporta spēļu halli Rīgā Krišjāņa barona ielā 99C ar trim transformējamiem laukumiem un tribīnēm līdz 2500 skatītājiem, kā arī vieglatlētikas un smagatlētikas sektoriem ar piegulošo sporta infrastruktūru.

Jaunizveidoto sporta infrastruktūru ikdienā izmantos profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu izglītojamie, kā arī apkārtējo izglītības iestāžu audzēkņi. Komandu sporta spēļu hallē norisināsies arī dažādu komandu sporta spēļu izlašu treniņi, kā arī būs iespējas sarīkot starptautiska līmeņa sporta sacensības.

IZM norāda, ka šī projekta īstenošana attīstīs basketbola kompetenču centru un palielinās basketbolā iesaistīto bērnu un jauniešu skaitu, kā arī palielinās citos komandu sporta spēļu veidos iesaistīto skaitu.

Projekta īstenošanai nekustamais īpašums Krišjāņa barona ielā 99C ir pārņemts no Rīgas domes. Tuvākajā laikā tiks pabeigta būvprojekta izstrāde. Ir noslēgts līgums par būvprojekta ekspertīzes veikšanu.

VSIA "Daugavas stadions" ir izstrādājis konkursa iepirkuma dokumentāciju būvdarbu iepirkumam. Tāpat ir izstrādāta atklāta konkursa iepirkuma dokumentācija būvuzraudzības iepirkumam, kas tiks izsludināts pēc būvdarbu iepirkuma.

Otrdien valdībā izskatītais informatīvais ziņojums pieejams šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!