Šā gada sešos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada analogu laika posmu par 13,9% samazinājies to autovadītāju skaits, kuri pie stūres sēžas apreibinošu vielu ietekmē, liecina Valsts policijas Satiksmes uzraudzības biroja apkopotie dati.

Šogad sešos mēnešos reibumā pie stūres aizturēti 4270 autovadītāji, bet pērn šajā laikā - 4964.

Reibumā un ar tiesībām policija "pieķērusi" braucam 2150 šoferus, bet reibumā bez tiesībām - 2120 autovadītājus.

Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš aģentūrai LETA atzina, ka reibumā pie stūres braucošo autovadītāju skaita samazinājums skaidrojams gan ar to, ka cilvēki kļuvuši apdomīgāki, gan ar to, ka cilvēki vairāk domā, vai var atļauties maksāt lielos naudas sodus un palikt bez tiesībām uz vairākiem gadiem. Zivtiņš atzīmēja, ka par 33% samazinājies arī to autovadītāju skaits, kuri pie stūres sēžas narkotisko vielu reibumā.

Visvairāk dzērājšoferu - 1248 - aizturēti Rīgā, vēl 243 - Jelgavas pilsētā un rajonā, bet 214 - Ludzas rajonā.

Par braukšanas ātruma pārsniegšanu šogad aizturēti 55 427autovadītāji, kas ir par 1,3% vairāk nekā pērn attiecīgā laika posmā.

Zivtiņš norādīja, ka kopumā samazinājies autovadītāju vidējais braukšanas ātrums, ar kādu viņi pārvietojas pa Latvijas ceļiem. Ja šo vidējo braukšanas ātrumu samazinās par 10%, tad uz vienu miljonu autovadītāju varēšot izglābt 150 cilvēku dzīvību, šādi aprēķinājis kāds norvēģu zinātnieks.

Kopumā par dažādiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem šā gada pirmajā pusē policija sodījusi 150 735 personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!