Foto: LETA
Ieslodzījumu vietu pārvalde (IeVP) plāno par 143 999 eiro veikt Latvijas ieslodzījuma vietu ēku tehnisko apsekošanu, liecina IeVP izsludinātā iepirkumu konkursa nolikums.

Tehniskā apsekošana nepieciešama, lai ievērotu Latvijas būvnormatīvu prasības veikt būvju tehnisko apsekošanu. Tās mērķis ir noskaidrot, vai ēkās var uzturēties cilvēki, vai to tālāka ekspluatācija nav bīstama cilvēku veselībai un dzīvībai, vai nesošo konstrukciju izturība ir pietiekama, lai ēkās varētu uzturēties cilvēki. Tāpat nepieciešams izvērtēt ēku renovācijas iespējas, norādot, kādi pasākumi ir nepieciešami, un to aptuvenās izmaksas.

Ēku tehnisko apsekošanu plānots veikt Brasas, Iļģuciema, Olaines, Jelgavas, Valmieras, Daugavgrīvas, Jēkabpils, Liepājas cietumos, kā arī Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem un Rīgas Centrālcietumā.

Piedāvājumus iepirkumam var iesniegt līdz 5. aprīļa pulksten 11.

Pērn Valsts kontroles revīzijā tika konstatēts, ka ik gadu pieaug izdevumi novecojušās un neefektīvās cietumu infrastruktūras uzturēšanai.

IeVP kopējie izdevumi cietumu kārtējiem un kapitālajiem remontiem un rekonstrukcijai no budžeta apakšprogrammas "Ieslodzījuma vietas" ir pieauguši no 409 875 eiro 2013. gadā līdz 2 166 674 eiro 2016. gadā jeb piecas reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!