Foto: DELFI
Rīgas domes Īpašuma departaments ieguldīs 200 142 latus, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Latgales iecirkņa lietojumā esošās ēkas Rīgā, Gogoļa ielā 7A izlases veida renovācijā, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija par iepirkuma konkursa rezultātiem.

Būvdarbus veiks pilnsabiedrība "AKN", kurai remonts būs jāveic četru mēnešu laikā no līguma slēgšanas tiesību piešķiršanas brīža.

Ēkai tiks demontēts esošais jumta segums ar latojumu un tā vietā izbūvēts jauna, siltināta jumta konstrukcija ar cinkotā skārta segumu virs ekspluatējamām telpām, kā arī tiks veikta bojāto un pārseguma konstrukciju nomaiņa.

Visā ēkā vēsturiskie logi tiks nomainīti ar analogiem koka logiem, saglabājot to vēsturiskos profilus, savukārt fasāde tiks nomazgāta ar ūdens strūklu un tai tiks veikta mūra pāršuvošana un atsevišķu ķieģeļu nomaiņa, pēc tās fasāde tiks izgaismota. Remontdarbu gaitā tiks nomainīta esošā lietus ūdens savākšanas sistēma, kā arī nomainītas Gogoļa ielas fasādes durvis.

Tāpat tiks veikta jumta stāva izlases veida renovācija, kabinetiem ieliekot jaunas durvis un pēc nepieciešamības nomainot grīdas pamatni un segumu. Kabinetos tiks nokrāsotas sienas un griesti, arī gaiteņi tiks izremontēti. Vienlaikus tiks veikta jumta stāva apkures sistēmas renovācijas, pārbūvējot sildķermeņu pievadus un uzstādot jaunus sildķermeņus ar termoregulatoriem.

Būvdarbi būs jāorganizē tā, lai tie pēc iespējas mazāk traucētu iestādes, objekta apkārtējo namu, iedzīvotāju ikdienas sadzīvi un uzņēmumu darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!