Foto: LETA
Nākamgad par 246 210 eiro plānots izbūvēt kolumbāriju Otrajos Meža kapos Rīgā, informē Rīgas domē.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, sākotnēji kolumbāriju, tam atvēlot 60 000 eiro, Otrajos Meža kapos tika plānots izbūvēt jau šoruden. Tomēr, kā pastāstīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāve Iveta Mazūre, saskaņojot sākotnējo kolumbārija projektu būvvaldē, to nācies pilnībā izmainīt, piesaistot ainavu arhitektu, jo Meža kapi ir kultūrvēsturiska vieta ar savām estētikas prasībām. Projekta pilnīga pārstrāde tika veikta no tiem pašiem sākotnējiem projekta līdzekļiem, tam iztērējot 7792 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

2016. gada pašvaldības budžetā šiem darbiem paredzēti līdz 246 210 eiro. Mazūre skaidro, ka pēc būvvaldes ieteikuma kolumbārija jaunais projekts paredz sakārtotu infrastruktūru - ceļu ierīkošanu, teritorijas labiekārtošanu un apzaļumošanu, kā arī paša kolumbārija izmaiņas - paredzēta divu, trīs, četru un piecu stāvu izbūve.

Pašlaik ir izsludināts atklātais konkurss "Kolumbārija būvniecība II Meža kapsētā" kolumbārija būvniecībai. Piešķirtais finansējums ir maksimālais finansējums projekta realizācijai, un tikai pēc konkursa noslēguma būs zināmas konkrētas izmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!