Foto: Shutterstock

Ārlietu ministrijai (ĀM) plānots piešķirt 250 tūkstošus eiro, lai Latvijas vēstniecībai Spānijas galvaspilsētā Madridē varētu iekārtot jaunas telpas, liecina likumprojekts, kuru otrdien, 14. jūnijā, skatīs valdība.

Latvijas vēstniecība Spānijā savas darbības nodrošināšanai kopš 2001. gada nomā telpas Madridē, c/Alfonso XII 52-1, 28014. Telpu platība ir 151,7 kvadrātmetri, bet nomas maksa - 3,8 tūkstoši eiro mēnesī. Vēstniecības izmantoto telpu īpašnieks nolēmis neturpināt nomas līgumu un telpas pārdot. Vēstniecībai piedāvātas pirmpirkuma tiesības. Vēstniecības izmantotās telpas novērtētas 820 tūkstošu eiro apmērā.

Ārlietu ministrija norāda, ka esošās vēstniecības telpas atbilst visām formālajām prasībām, taču vienlaikus nav izmantojamas reprezentācijas vajadzībām.

Turpmāka vēstniecības darba nodrošināšanai, izskatīti trīs telpu varianti, bet priekšroka dota adresē Moreto 5. Telpas atrodas 2.stāvā, kopējā platība aptuveni 240 kvadrātmetri. Ministrija skaidro, ka telpas ļoti labā tehniskā stāvoklī; tām ir pilnīgi jauni sanitārie mezgli un virtuves iekārta. Ēkā atrodas gan dzīvokļi, gan biroja telpas. Telpās ir vēdināšanas un kondicionēšanas sistēma, kā arī visas pilsētas komunikācijas un videonovērošanas sistēma. Papildus nomas maksai jāmaksā visi komunālie maksājumi.

Šobrīd tiek saskaņoti nomas līguma nosacījumi, un notiek informācijas apmaiņa ar kompetentajām drošības iestādēm par telpu izmantošanu vēstniecības vajadzībām. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi vēstniecības telpu maiņas gadījumos, papildus jārēķinās ar izdevumiem 250 tūkstošu eiro apmērā tādas platības telpu labiekārtošanas darbiem, drošības sistēmu un serveru telpas izbūvei. Papildu pieprasītais finansējums netiks izmantots nomas maksas segšanai, bet tikai un vienīgi norādītajiem mērķiem.

Paredzēts, ka finansējumu vēstniecības jauno telpu iekārtošanai piešķirs no neparedzētiem gadījumiem domātajiem budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!