Foto: Zemkopības ministrija

Noslēgusies Ogres aizsargdambja pie Rīgas HES ūdenskrātuves atjaunošana, kas izmaksāja 3,1 miljonu eiro, portālu "Delfi" informēja Zemkopības ministrija.

Valstij VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" veiktā dambja atjaunošana izmaksāja 0,46 miljonus eiro, bet pārējo summu sniedza Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

Ministrija aplēsusi, ka dambja atjaunošana nākamos 20 gadus sargās ogrēniešus, kuri dzīvo 193 hektārus plašajā plūdu draudu teritorijā. Dambis pirms atjaunošanas ekspluatācijā bija vairāk nekā 40 gadus, kuru laikā krietni nolietojies.

No 2017. gada jūlija līdz šā gada oktobrim ilgušajā atjaunošanā remontēja dzelzsbetona plātnes, betonēja nogāzes, atjaunoja deformācijas šuves, apgaismojumu, kā arī gājējiem un velosipēdiem paredzētos celiņus. Vides pieejamības nolūkos izbūvēts serpentīnceļš.
Foto: Zemkopības ministrija
Zemkopības ministrija atgādina, ka augustā atklāts atjaunotais Ikšķiles aizsargdambis. Plūdu risku mazināšanas, meliorācijas un hidrotehnisko būvju, kā arī ūdensnoteku atjaunošanai no 2014. līdz 2020. gadam paredzēts 80 miljonu eiro publiskais finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!