Foto: Rīgas dome
Šonedēļ noris bojāto stikla ātrija plātņu nomaiņa pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, vēsta raidījums "LNT ziņas".

Būvnieki norāda, ka stiklā radušās plaisas draudus neradīja. Pa ieplaisājušajiem stikla blokiem varēja staigāt, tomēr nolemts novērst vizuālos defektus.

Pagaidām gan nav skaidrs, kā plaisas radušās. Vainīgi varētu būt gan cilvēki, kā arī tehnika, kas ziemā attīra laukumu no sniega.

Stikla plātņu nomaiņa plānota tuvākajās dienās. Līdz 21. jūlijam stikla ātrijs un remontētās vietas būs norobežotas, lai uzklātais hidroizolācijas slānis pagūtu sacietēt un nožūt.

Būvnieki brīdina, ka stikls var ieplaisāt, ja pa to pārvietojas ar riteņiem, stikliem, skrituļslidām, kam ir skrūve, metāla detaļas.

Pēc pirmā stikla bojājuma, kad to nejauši iedragāja skeitbordists, laukumu biežāk pieskatīja policija un aicināja jauniešus pa stikla grīdām nevizināties. Šobrīd šie noteikumi daudziem jau kļuvuši pašsaprotami.

Stiklu nomaiņa izmaksā gandrīz 30 000 eiro. Darbus veic uzņēmums SIA "RERE Būve". Remontu sedz apdrošinātāji. Rīgas dome sola turpināt meklēt risinājumus, kā nostiprināt stikla ātriju pret mehāniskiem bojājumiem nostiprināt, bet jaunu problēmu gadījumā atkārtoti vērsīsies pie apdrošinātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!