Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments noslēdzis 320 tūkstošu eiro vērtu līgumu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, ar SIA "BM-projekts" par būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību Mūkusalas ielas krasta promenādes pārbūvei, liecina Iepirkumu uzraudzības birojā publiskotā informācija.

Līgumu puses noslēgušas 11. decembrī.

"BM-projekts", sniedzot arhitektūras pakalpojumus, pērn nopelnīja 7269 eiro un apgrozīja 938 tūkstošus eiro, liecina "Lursoft" informācija. Uzņēmums pilnībā pieder Mārtiņam Blūmentālam.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības birojā atrodamā informācija, "BM-projekts" šogad uzvarējis vēl divos Rīgas domes departamentu konkursos – decembrī noslēgts 40 tūkstošus eiro vērts līgums par stāvparku koncepcijas izveidi, bet augustā parakstīts vēl viens 40 tūkstošus eiro vērts līgums par dabas parka "Piejūra" rekonstrukcijas būvprojekta izstrādi.

Šā gada februārī metu konkursā Mūkusalas promenādes pārbūvei uzvarēja SIA "Baltex Group" un saņēma par to 8000 eiro godalgu.

Pilsētas attīstības departaments skaidro, ka Mūkusalas ielas krasta promenādei nepieciešama pilna pārbūve, jo tā ir "tehniski un morāli novecojusi, kā rezultātā šī pilsētas daļa nespēj pildīt tai paredzētas funkcijas pilsētas iedzīvotāju, viesu un uzņēmēju interesēs." Promenāde arīdzan slikti kontrastē ar Latvijas Nacionālo bibliotēku.

Mūkusalas ielu pārbūvēt ieplānots posmā no Salu tilta līdz Akmens tiltam. Jāņem vērā, ka šī teritorija ir valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa Rīgas pilsētas vēsturiskā centra aizsardzības zonas daļa, kā arī atrodas UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā.

Dome iecerējusi nostiprināt krastmalu, izbūvēt gājēju un veloceliņus, atpūtas zonas, skatu laukumus un tiltu pār Kīleveina grāvi.

Mūkusalas iela pirmo reizi Rīgas ielu sarakstos minēta 1861. gadā ar savu tagadējo nosaukumu. 1950. gadā ielu pārsauca par Radiotehnikas ielu, bet 1954. gadā tai pievienoja 1861. gadā izveidoto Oskara ielu. 1990. gadā tā atguva savu vēsturisko nosaukumu – Mūkusalas iela.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!