Foto: LETA

Aizsardzības ministrija (AM) noslēgusi līgumu par jaunas Latvijas Neatkarības karam veltītas galda spēles radīšanu, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

AM izsludinātajā konkursā uzvarēja uzņēmums "Brain Games Publishing", kas spēli radīs un ministrijai nodrošinās par 41 497 eiro (bez PVN).

AM pārstāvis Roberts Skraučs pastāstīja, ka ministrija pusotra gada garumā organizēja Latvijas armijas un Neatkarība kara simtgades pasākumu programmu, lai atzīmētu būtiskākos valsts vēstures notikumus un godinātu karavīru ieguldījumu, cīnoties par Latvijas valsts neatkarību. Tāpat Aizsardzības ministrija Latvijas vēstures popularizēšanas nolūkos nepārtraukti strādā pie arvien jaunu sabiedrības izglītošanas veidu apzināšanas, lai sasniegtu pēc iespējas plašāku auditoriju.

Projekta mērķis ir par godu Latvijas armijas simtgadei izveidot oriģinālu un augstvērtīgu galda spēli par Latvijas Neatkarības kara norisi, kas reprezentē tā nozīmi Latvijas valsts vēsturē. Ministrijas ieskatā tādā veidā tiks veicināta iedzīvotāju interese un pilnveidota izpratne par Latvijas vēsturē būtisko, bet vienlaikus sarežģīto posmu - Latvijas Neatkarības karu. Tāpat AM ar jauno galda spēli vēlas stiprināt iedzīvotāju valstisko pašapziņu un piederības sajūtu.

Skraučs skaidroja, ka galda spēle būs saistoša gan vēstures interesentiem, gan galda spēļu entuziastiem - tā sniegs iespēju izzināt Latvijas vēsturi neierastā un saistošā veidā gan jauniešiem, gan cilvēkiem citās vecuma grupās. Savukārt AM šo spēli varēs izmantot savām reprezentācijas vajadzībām. Lai nodrošinātu galda spēles pieejamību visai sabiedrībai, ikviens to varēs iegādāties mazumtirdzniecības vietās.

Kā liecina informācija portālā "Firmas.lv", SIA "Brain Games Publishing" dibināta 2014. gadā un tās pamatkapitāls ir 2801 eiro. Uzņēmums 2018. gadā apgrozīja 1,731 miljonu eiro, gadu noslēdzot ar 91 348 eiro peļņu. Dati par uzņēmuma darbību pagājušajā gadā vēl nav pieejami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!