Lai veicinātu nodarbināto konkurētspēju un profesionālo pilnveidi, Labklājības ministrija (LM) ar Eiropas Sociālā fonda (ESF) atbalstu piedāvās apmācību iespējas arī pilnu darba laiku strādājošajiem, šim mērķim tērējot 5,4 miljonus latu, otrdien nolēma valdība.

Sākot ar šī gada aprīli pilnu, darba laiku nodarbinātie un pašnodarbinātie, izņemot valsts civildienestā nodarbinātos, kuri pēdējo izglītību ieguvuši agrāk kā pirms viena gada un sasnieguši vismaz 25 gadu vecumu, Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) varēs pieteikties profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmu apguvei.

Interesenti varēs apgūt projektu vadību, svešvalodas, digitālās zinības, matemātiku, sociālās prasmes, iniciatīvu un uzņēmējdarbību.

Lai varētu mācīties, interesentam būs pašam jānodrošina līdzfinansējums 10% apmērā no izglītības programmai piešķirtajiem līdzekļiem. Savukārt bez maksas apgūt kursus varēs cilvēki, kuriem ir noteikta invaliditāte, viena vecāka ģimene, kurai ir viens vai vairāki apgādājamie, kā arī trūcīgie.

Kursus apmaksās, izmantojot kuponu sistēmu. Maksimālā kupona vērtība būs 250 lati un tas paredzēts gan profesionālās pilnveides, gan neformālās izglītības programmu apguvei.
Iesaistoties minētajā pasākumā, nodarbinātajiem sadarbībā ar NVA karjeras konsultantiem būs iespēja pašiem lemt par nepieciešamo apmācību un plānot savu karjeras attīstību. Pēc kursu pabeigšanas dalībnieks saņems izglītību apliecinošu dokumentu.
Pasākuma īstenošanā tiks ieguldīti ESF un valsts līdzekļi 5,4 miljonu latu apmērā, sniedzot atbalstu 20 200 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!