No nākamā gada valsts sociālā nodrošinājuma pabalstam vispārējā gadījumā paredzēts noteikt jaunu apmēru - 35 latus mēnesī pašreizējo 30 latu vietā, paredz Labklājības ministrijas izstrādātie grozījumi noteikumos par valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta un apbedīšanas pabalsta apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību.
Ministrija norāda, ka valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs nav pārskatīts kopš 1998.gada aprīļa, bet patēriņa cenu indekss periodā no 1998.gada līdz šim gadam vidēji ir pieaudzis par 14,2%, kā rezultātā minētā pabalsta saņēmēju pirktspēja ir būtiski samazinājusies un viņu dzīves līmenis pasliktinājies.

Ilgtermiņā palielinot izdevumus pabalstu izmaksām, palielināsies pirktspēja personām, kuras saņem valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu, kas pozitīvi ietekmēs ekonomiskos procesus valstī, uzskata Labklājības ministrija.

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalstu saņem personas, kuras ir atzītas par invalīdiem un kuras ir pārsniegušās 18 gadu vecumu, personas, kuras nav nodarbinātas un par pieciem gadiem ir pārsniegušas vecumu, kāds saskaņā ar likumu par "Par valsts pensijām" dod tiesības uz vecuma pensiju, vienu vai abus apgādniekus zaudējušās nepilngadīgas personas.

Valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmēju vidējais skaits 2002.gadā bija 13 060 cilvēki.

Labklājības ministrijas izstrādātie grozījumi noteikumos šonedēļ izsludināti valsts sekretāru sanāksmē un nodoti saskaņošanai ieinteresētajās institūcijās. Izmaiņas noteikumos būs jāapstiprina Ministru kabinetam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!