Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) akūto augšējo elpceļu infekciju un gripas monitoringa ietvaros apkopotie dati liecina, ka pagājušajā nedēļā saslimstība ar gripu valstī kopumā pieaugusi par 60 %, un vidēji konstatēti 67 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, informē SVA.
Pagājušajā nedēļā palielinājies ne vien saslimušo skaits, bet arī gripas teritoriālā izplatība. Slimība reģistrēta 15 teritorijās - Rīgā, Salaspilī, Olainē, Siguldā, Ogrē, Bauskā, Jelgavā, Aizkrauklē, Ventspilī, Kuldīgā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Cēsīs un Limbažos. Visaugstākā saslimstība vērojama piecās no tām - Siguldā, Bauskā, Aizkrauklē, Ventspilī un Liepājā.

Saslimstība ar citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā salīdzinājumā ar iepriekšējo nedēļu pieauga nedaudz - vidēji par 2,6 %. Vidējā saslimstība ar elpceļu infekcijām pagājušajā nedēļā bija 1198 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem, nedēļu iepriekš - 1166  gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Pagājušajā nedēļā izglītības iestāžu apmeklējums palicis iepriekšējās nedēļas līmenī. Pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēja 66% audzēkņu, vispārējās izglītības iestādes - 89%.

Lai izvairītos no saslimšanas ar gripu vai citām akūtām augšējo elpceļu infekcijām, SVA epidemiologi iesaka stiprināt imunitāti, bieži un rūpīgi mazgāt rokas, vēdināt telpas un mitrināt iekšējo telpu gaisu, kā arī pēc iespējas retāk apmeklēt vietas, kur uzturas daudz cilvēku - masveida pasākumi slēgtās telpās, iepirkšanās centri u.tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!