Foto: Valsts nekustamie īpašumi

VAS ''Valsts nekustamie īpašumi'' (VNĪ) izsludinājusi atklātu konkursu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ēkas Rīgā, Citadeles ielā 1, fasādes atjaunošanai, informēja uzņēmumā.

Būvprojektā paredzēts darbu izpildes ilgums līdz četriem mēnešiem. Daļai darbu izpildes būs nepieciešams piegādātājs ar industriālās drošības sertifikātu un atbilstošu personālu. Paredzamā iepirkuma līgumcena ir 600 000 eiro.

Piedāvājumus pretendenti var iesniegt līdz 3. augustam.

KNAB Citadeles ielā Rīgā atrodas kopš 2018. gada pavasara. Pārvācoties uz Citadeles ielu, KNAB ieguva aptuveni par trešdaļu plašākas, organizācijas specifiskajām vajadzībām pielāgotas telpas. Tas bija viens no organizatoriski sarežģītākajiem VNĪ īstenotajiem telpu pielāgošanas projektiem, jo bija jāizpilda paaugstinātas drošības prasības, klāstīja uzņēmumā.

Iepriekšējo būvdarbu gaitā tika veikta pilnīga jumta seguma nomaiņa, visu ēkas inženierkomunikāciju tīklu pārbūve, mūsdienīga energoefektīva apgaismojuma un stiklotās iekšpagalma fasādes ierīkošana, telpu pārplānošana atbilstoši biroja vajadzībām, nesošo konstrukciju pastiprināšana atbilstoši plānojumam, kā arī apdares un citi darbi.

Biroja telpu pielāgošana KNAB vajadzībām Rīgas vēsturiskā centra teritorijā izvietotajā 1875. gadā celtajā ēkā notika laika posmā no 2015. – 2018. gadam. Iepriekš ēka bija mājvieta Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas reģionālajai iestādei.

VNĪ šobrīd īsteno 118 infrastruktūras attīstības projektus apmēram 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!