Foto: DELFI
Kopējais pret Covid-19 vakcinēties gatavo pedagogu skaits pieaudzis vidēji par 64%. Dažās Latvijas skolās vakcinēties gatavo skolotāju skaits pat divkāršojies un trīskāršojies, portālam "Delfi" atklāja Neatkarīgās izglītības biedrības pārstāve Marta Mackeviča.

Jau vēstīts, ka februāra beigās Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) publicēja aptaujas rezultātus, kas liecināja, ka pret Covid-19 vakcinēties gatavi 33% pirmsskolas izglītības un 45% vispārizglītojošo iestāžu skolotāji.

Uzzinot šos datus, IZM kopā ar Neatkarīgo izglītības biedrību sāka akciju "Pedagogi vakcinējas".

Šobrīd par aptuveni 10% un 20% vakcinēties gatavo skolotāju skaits pieaudzis Dobelē, Cēsīs, Ventspilī un arī citās pilsētās. Savukārt Jelgava, Sigulda, Madona un Tukums ir dažas no tām pilsētām, kur vakcinēties gatavo pedagogu skaits ir dubultojies un trīskāršojies, norādīja Mackeviča.

Kopš akcijas sākuma pedagogi ir aktīvi interesējušies par vakcinācijas procesu, vakcīnu pieejamību, iespēju vakcinēties kolektīvi darba vietā un vēl citiem aspektiem. Ja pedagogiem ir interesējoši jautājumi var vakcinācijas procesu, tos var rakstīt uz e-pasta adresi "jautanib@gmail.com" vai telefona numuru 28692353, izmantojot lietotni "WhatsApp".

Jāpiebilst, ka atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem par vakcīnu pret Covid-19 iespējams lasīt arī šeit. Savukārt, kā pieteikties vakcīnai, skatīt šeit.

Kā portālam "Delfi" sacīja Mackeviča, analizējot pedagogu gatavību vakcinēties reģionu griezumā, secināts, ka lielākā aktivitāte ir Vidzemē un Kurzemē, savukārt zemākā – Latgalē. Biedrība apņēmusies turpmāk aktīvāk uzrunāt tieši Latgales reģiona skolas un pedagogus.

"Esam gandarīti par rezultātiem, jo, piemēram, pirmsskolās, kur janvāra sākumā vakcinēties bija gatavi vien 30% pedagogu, redzam, ka šobrīd 70% aptaujāto pirmsskolu vakcinēties gatavo darbinieku skaits ir pieaudzis, patiesībā pat dubultojies (vakcinēties gatavo skaits pieaudzis vidēji par 64%). Tas apliecina, ka informatīvajai kampaņai ir nozīme. Protams, tas nav tikai biedrības nopelns, jo mērķi var sasniegt tikai kopīgā darbā. Redzam, ka daudzas pašvaldības aktīvi iesaistās un aizvien nopietnāk pievēršas organizatoriskajiem jautājumiem. Esam gandarīti, ka arī Rīgā ir izveidota starpinstitūciju darbības koordinācijas grupa, lai īstenotu vakcinācijas procesu," Neatkarīgās izglītības biedrības valdes priekšsēdētājas Zanes Ozolas teikto pārstāstīja Mackeviča.

Akcijas "Pedagogi vakcinējas" laikā Neatkarīgā izglītības biedrība par gatavību vakcinēties aptaujāja 200 skolas un pirmsskolas no visas Latvijas.

Jau vēstīts, ka pirmsskolu un speciālo izglītības iestāžu pedagogus un tehniskos darbiniekus vakcinēs trešajā prioritārajā grupā jeb kopā ar senioriem, kuru vecums ir 60-69 gadi. Šo skolotāju grupu provizoriski varētu vakcinēt pret Covid-19 pirmajā ceturksnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!