Foto: LETA
Trešdien, 18. jūlijā, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē par 88 6500 eiro pārdots Šķirotavas cietums – 92 584 kvadrātmetru plašs zemesgabals un uz tā esošās 22 būves, portāls "Delfi" uzzināja VNĪ.

Būvju platība ir no pieciem līdz 5456 kvadrātmetriem.

Izsolei uz šo īpašumu, kas notika otro reizi, bija pieteicies viens pretendents.

VNĪ sola, ka pilni izsoles rezultāti tiks publiskoti VNĪ mājas lapā līdz ar pirkuma līguma parakstīšanu mēneša laikā.

Slēgto Šķirotavas cietumu un tam piederošos īpašumus Tieslietu ministrija nodeva Finanšu ministrijas valdījumā un tālāk pārvaldīšanai VNĪ 2016. gada novembrī.

VNĪ stratēģija paredz valsts īpašumu portfelī saglabāt perspektīvus īpašumus, tostarp, tādus, kuri nepieciešami valsts funkciju nodrošināšanai, kā arī komerciāli rentablus īpašumus.

Īpašumi, kuri perspektīvā netiks izmantoti valsts funkciju nodrošināšanai, kā arī nav rentabli, lai tos turētu VNĪ portfelī un ieguldītu līdzekļus to attīstībai, tiek virzīti uz pārdošanu.

Kopumā izsolē piedalījās 17 objekti, bet nosolīti bija trīs – Šķirotavas cietums ar tam piederošajām būvēm trīs adresēs – Krustpils iela 63, Asotes iela 2 un Rājumsila iela 1, Rīgā, kā arī vēl divi īpašumi – Tukumā un Saldus novadā.

Atkārtotā izsolē tika piedāvātas arī bijušās Skrundas arodvidusskolas ēkas ar tām piederošo teritoriju, kam pretendenti nepieteicās.

VNĪ pārziņā ir vairāk nekā 500 ēku īpašumi 1,8 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4100 zemes īpašumi vairāk nekā 10 miljonu kvadrātmetru platībā.

Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

VNĪ strādā 580 darbinieki. Kopējā aktīvu vērtība 2016. gadā bija 357,81 miljoni eiro, apgrozījums 2016. gadā – 49,98 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!