Foto: Publicitātes attēli
Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludinājis iepirkuma konkursu par Skanstes apkaimes teritorijas lokālplānojuma redakciju izstrādi, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētā informācija.

Paredzamā līgumcena ir 90 000 latu, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), un lokālplānojuma izstrādei paredzēts atvēlēt vairāk nekā gadu - lokālplānojuma izstrādes uzsākšanas laiks plānots 23.septembrī, izpildes termiņš noteikts 2014.gada 30.novembris.

Lokālplānojumu plānots izstrādāt aptuveni 228 hektārus lielai teritorijai starp Pulkveža Brieža ielu, Ganību dambi, dzelzceļa trasi, Duntes ielu, Skanstes ielu, Vesetas ielu un tās turpinājumu, Emiļa Melngaiļa ielu un Hanzas ielu, ietverot attiecīgo ielu posmu teritoriju.

Lokālplānojuma mērķis ir radīt priekšnoteikumus Skanstes apkaimes ilgtspējīgai teritorijas attīstībai, kas izriet no Rīgas pilsētas ilgtermiņa attīstības plānošanas dokumentiem, kā arī noteikt risinājumus ar mērķi sabalansēt īpašnieku un sabiedrības intereses.

Darba gaitā paredzēts izstrādāt grozījumus arī Rīgas vēsturiskā centra (RVC) un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojumā un detalizēt tā risinājumus, ņemot vērā Rīgas ilgtermiņa attīstības stratēģiju, teritorijas plānojumā noteikto teritorijas attīstības vīziju, attīstības mērķus, pamatnostādnes un attīstības politiku un iespējamo teritorijas attīstību pa kārtām. Tāpat apkaimes mērogā nepieciešams kompleksi izvērtēt RVC un tā aizsardzības zonas teritorijas plānojuma grozījumu izstrādes gaitā saņemtos priekšlikumus par apbūves veidošanas pamatnosacījumu un teritorijas atļautās izmantošanas izmaiņām.

Veidojot lokālplānojumu, paredzēts izstrādāt prasības un risinājumus daudzveidīgas publiskās ārtelpas izveidei un tās elementu izvietojumam teritorijā, kā arī noteikt atbilstošas prasības katram publiskās ārtelpas veidam attiecībā uz teritorijas labiekārtojumu, izveidi un apsaimniekošanu, ņemot vērā apbūves iespējamo ietekmi uz publiskās ārtelpas izsauļojumu, aerāciju un vēju.

Tāpat plānots veikt esošo ainavu un biotopu izpēti un izstrādāt ainavas attīstības koncepciju, nosakot vienotas apstādījumu sistēmas veidošanas principus, būtiskākās prasības pilsētas apstādījumu struktūras elementiem un to izvietojumam.

Skanstes apkaimē paredzēts arī izstrādāt perspektīvos transporta infrastruktūras risinājumus un noteikt galveno transportbūvju būvniecības secību pa kārtām, ņemot vērā Ziemeļu transporta koridora otrā posma saskaņotā skiču projekta tehniskos un plānotā Hanzas šķērsojuma būvniecības varianta risinājumus, kā arī apkaimes kopējās attīstības tendences un scenārijus. Tāpat tiks izstrādātas gājēju un veloceliņu shēmas, iekļaujot tās teritorijas publisko ārtelpu un apstādījumu struktūrā, kas nodrošina sasaisti ar apkārtējo teritoriju un RVC publisko ārtelpu tīklu un funkcionālo struktūru.

Saņemt iepirkuma procedūras dokumentus, iesniegt piedāvājumus vai pieteikumus iespējams līdz 3.septembra plkst.11 Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā, Amatu ielā 4, kad arī notiks piedāvājumu atvēršana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!