Paredzams, ka balsojums par deputāta Jāņa Ādamsona izdošanu kriminālvajāšanai ceturtdien būs atklāts, jo neviena no Saeimas frakcijām negatavojas ierosināt slēgto balsošanu. Visas Saeimas frakcijas, izņemot Jaunās partijas frakciju, trešdien paziņoja, ka iestāsies par atklātu balsojumu.
JP frakcijas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre savukārt informēja, ka JP deputāti varētu atbalstīt slēgto balsojumu, ja kāds to ierosinās, bet pati frakcija nenāks klajā ar šādu iniciatīvu.

Pēc Ūdres domām, slēgtais balsojums dotu iespējas deputātiem neatkarīgi paust savu viedokli. Vairāku frakciju vadītāji savukārt pauda pārliecību, ka vēlētājiem ir jāredz deputātu rīcība balsojumā.

LC frakcijas priekšsēdētāja Kristiāna Lībane pauda viedokli, ka slēpšanās būtu ļoti aizdomīga.

Jau ziņots, ka balsojums par Ādamsonu notiks 7.septembrī un pēc frakciju iepriekšējiem balsojumiem var spriest, ka Ādamsonu, visticamāk, neizdos.

Par Ādamsona izdošanu balsos 24 Tautas partijas deputāti un lielākā daļa "Latvijas Ceļa" frakcijas. Trim LC deputātiem dota iespēja balsojumā nepiedalīties, līdz ar to par Ādamsona nodošanu varētu balsot pārējie 18 LC deputāti.

Pēc neoficiālām ziņām, par varētu balsot arī Jaunās partijas deputāts Ainārs Šlesers.

Pret solījušies balsot 14 sociāldemokrāti, 16 frakcijas "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputāti un 6 Jaunās partijas deputāti, kā arī daļa "Tēvzemei un Brīvībai"\LNNK deputātu. Ja lielākā daļa "tēvzemiešu" nobalso pret Ādamsona izdošanu, ģenerālprokurora lūgums ir noraidīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!