Lielu palīdzību Valsts ieņēmumu dienestam (VID) cīņā ar tā dēvētajām aplokšņu algām sniedz paši uzņēmumu darbinieki, kuru darbavietas izvairās no nodokļu nomaksas, secinājis VID Finanšu policijas (FP) priekšnieks Juris Timšans.
Ar VID Komunikāciju nodaļas vadītājas Ditas Kļaviņas-Laubertes starpniecību Timšans aģentūrai LETA darīja zināmu, ka pa policijas anonīmo tālruni "ik dienas tiek saņemti neskaitāmi zvani par pārkāpumiem šajā sfērā un katrs ziņojums tiek rūpīgi pārbaudīts".

Kā jau ziņots, jūlijā pa FP "Uzticības tālruni" saņemti 57 ziņojumi, savukārt kopš gada sākuma līdz 1.augustam saņemti 356 zvani ar ziņojumiem par iespējamām nelikumībām, ko lūgts pārbaudīt FP.

Jūlijā un augustā FP veikusi 18 pārbaudes par tēmu "aplokšņu algu" maksāšana un 12 gadījumos konstatēti pārkāpumi. Tiek lemts jautājums par krimināllietas ierosināšanu.

Timšans uzsvēra, ka viņa vadītā struktūra turpinās cīņu pret "aplokšņu algām" un šis process kļuvis par FP pamatuzdevumu.

Jaunais FP priekšnieks darbu šajā amatā uzsāka 30.jūnijā. Pusotra mēneša darba laikā "pozitīvo tendenci" cīņā ar šiem finanšu noziegumiem un "aplokšņu algu" izmaksu samazināšanos Timšans uzskata par "vienu no saviem galvenajiem sasniegumiem" FP vadītāja amatā.

Patlaban FP apsver iespēju izveidot speciālu darba grupu, lai vēl ciešāk un konkrētāk risinātu koordinācijas jautājumus starp FP, Iekšlietu un Finanšu ministriju pārraudzībā esošajiem dienestiem.

Jūlijā un augusta pirmajā pusē FP ierosinātas 79 krimināllietas, 36 lietas nodotas kriminālvajāšanai, savukārt 77 gadījumos atteikts ierosināt krimināllietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!