Foto: LETA

Valdība otrdien Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretāra amatā iecēla pašreizējo ministrijas valsts sekretāra vietnieku un politisko direktoru Andreju Pildegoviču.

Līdzšinējais ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis turpmāk būs Latvijas vēstnieks Lielbritānijā.

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra amats ir augstākais amats diplomātiskajā un konsulārajā dienestā. Saskaņā ar likumu valsts sekretāra amatu var ieņemt diplomāts, kuram ir piešķirts diplomātiskais rangs "vēstnieks" un kura izdienas stāžs ir ne mazāks kā 14-17 gadi.

Pildegovičs ir atbilstošs kandidāts šim amatam. Viņš ieņem ministrijas valsts sekretāra vietnieka-politiskā direktora amatu, kas ir otrais augstākais amats diplomātiskajā un konsulārajā dienestā. Pildegovičam ir vēstnieka diplomātiskais rangs un viņa izdienas stāžs ir 18 gadi, uzsver Ārlietu ministrija.

Pildegovičs ir strādājis par Valsts prezidenta padomnieku ārlietu jautājumos. No 2006.gada līdz 2007.gadam vadījis Valsts prezidenta kanceleju. Pildegovičs ir bijis Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks ASV.

Savukārt Teikmanis ĀM valsts sekretāra pienākumus pildīja kopš 2008.gada. Līdzšinējais vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais varētu ieņemt ĀM valsts sekretāra vietnieka amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!