Augstākās tiesas (AT) plēnuma pirmdien par AT Senāta Civillietu departamenta senatoru ievēlēja līdzšinējo AT Senāta Administratīvo lietu departamenta priekšsēdētāju Valerijanu Jonikānu, žurnālistiem pēc plēnuma paziņoja AT priekšsēdētājs Andirs Guļāns.
Vakance Senāta Civillietu departamentā izveidojusies pēc tā ilggadējā priekšsēdētāja Mārtiņa Dudeļa nāves 2007.gada 28.jūnijā.

Jonikāns žurnālistus informēja, ka savu darbu Civillietu departamentā sāks ar Civillikuma pārlasīšanu, jo pēdējos gados ir maz strādājis ar Civillikumu un viņam nepieciešams pilnveidot savas zināšanas, lai iegūtu autoritāti kolēģu vidū.

Jonikāns dzimis 1952.gada 1.aprīlī, 1975. gadā beidzis Latvijas Valsts universitātes Juridiskās fakultātes tiesību zinātņu nodaļu, iegūstot jurista kvalifikāciju. No 1999. līdz 2003.gadam strādājis par tiesnesi AT Civillietu tiesu palātā, pēc tam viņam plēnums uzticēja jaunā Administrātīvo lietu departamenta veidošanu.

Jonikāns strādājis arī par zvērinātu advokātu, jursikonsultu, tiesnesi un tiesas priekšēdētāju Bauskā, Talsos un Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!