Pagājušajā nedēļā Elizabetes ielas nama augšējā stāva dzīvokļa īrniece atteikusies izpildīt namīpašnieka prasības atstāt īpašumu, tādēļ iemūrēta namā, ziņo Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".
Kamēr Rīgas domes Īres valdē skatīta sūdzība, ka namam pārtraukti pamatpakalpojumi un namīpašnieka pārstāvji solījuši tos atjaunot, sirmgalve iemūrēta dzīvoklī un ģimenes locekļi nedēļas nogalē viņai pārtiku piegādājuši, to piesienot radinieces nolaistā striķa galā. Sirmgalvei nogādāts arī uzlādētais mobilais telefons.

Kad sirmajai kundzei palicis slikti, namā ar grūtībām iekļuvuši mediķi. Pēc viņu iziešanas no nama ieejas durvis atkal slēgtas. Neatliekamās medicīniskās palīdzības ārste "Panorāmai" sacīja, ka bez normālas ēšanas un dzeršanas dzīvojušajai kundzei strauji paaugstinājies asinsspiediens un viņai vajadzētu atrasties stacionārā.

Kundze atteikusies doties līdzi mediķiem un sacījusi, ka turpinās cīnīties par dzīvokli.

"Panorāmas" žurnālisti pie nama nav satikuši nevienu no īpašniekiem, bet atbildīgie remonta veicēji teikuši, ka uz viņiem tas neattiecoties un viss tiekot kontrolēts.

Pretēju viedokli paudusi Rīgas dome, kura norādījusi, ka jāiejaucas policijai un prokuratūrai. Tomēr iepriekš uz notikuma vietu izsauktā policija atteikusies piemērot sankcijas un norādījusi, ka strīds risināms civiltiesiskajā kārtībā un jāvēršas tiesā. To nama iedzīvotāji arī paredzējuši darīt.

Nams pieder A.Babanovam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!