Foto: Kadrs no video
Par Auces novada domes priekšsēdētajas Vijas Keršus (LZS) vietnieku ievēlēts Ģirts Ante (LZS), informēja domē.

Anti amatam virzīja viņa pārstāvētais politiskais spēks, kas Auces novada domē ir vairākumā. Balsošanā piedalījās 12 deputāti, no tiem desmit nobalsoja par Anti. Citu pretendentu amatam nebija, skaidroja novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gita Šēfere-Šteinberga.

Centrālās vēlēšanu komisijas informācija liecina, ka zemnieku saimniecības "Imantas" īpašnieks un AS "Kurzemes ciltslietu un mākslīgās apsēklošanas stacija" ciltsdarbu konsultants Ante vēlētāju vidū bija otrais populārākais deputāta kandidāts aiz iepriekšējā domes priekšsēdētāja Ginta Kaminska (LZS). Ante ir dzimis 1989.gadā, viņš ir lauksaimniecības zinātņu maģistrs.

Jau vēstīts, ka augusta beigās par jauno Auces novada domes priekšsēdētāju ievēlēta Keršus (LZS), līdzšinējā domes priekšsēdētāja Kaminska (LZS) vietniece.

Vēstīts, ka Latvijas Pašvaldību savienības kongresā Auces novada domes priekšsēdētājs Kaminskis tika ievēlēts savienības priekšsēdētāja amatā. Kaminskis informēja, ka atstās Auces novada domes priekšsēdētāja amatu, bet saglābās deputāta mandātu.

Kaminska pārstāvētā LZS šī gada pašvaldību vēlēšanās Auces novadā pārliecinoši uzvarēja, iegūstot 76,15% balsu un 12 mandātus. Savukārt nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) domē pārstāvēta ar trim deputātiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!