Par ilgstošu biedru naudas nemaksāšanu no Tautas partijas (TP) biedru rindām izslēgts korupcijas skandālā iesaistītais līdzšinējais Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) saimniecības direktors Aivars Lisenko, portālu "Delfi" informēja TP pārstāve Sarmīte Kolāte.

Kā norādīja Kolāte, Lisenko biedru naudu neesot maksājis kopš 2008.gada. Kolāte neminēja konkrētu parāda summu, taču biedru naudas apmēri TP esot, sākot no 50 santīmiem līdz pat 10 latiem mēnesī atkarībā no biedra ienākumiem.

Lēmumu par Lisenko izslēgšanu jeb ieskaitīšanu TP atbalstītāju pulkā partijas valde esot pieņēmusi pēc Aizkraukles nodaļas lūguma.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Rīgas apgabaltiesa nolēmusi paturēt apcietinājumā Lisenko, kurš tika aizturēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par iespējami nelikumīgām darbībām saistībā ar slimnīcas būvdarbu iepirkumiem.

Divas BKUS amatpersonas un trīs fiziskās personas KNAB tur aizdomās par noziedzīgu nodarījumu pastrādāšanu pēc septiņiem Krimināllikuma pantiem - dienesta pilnvaru pārsniegšana, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana, kukuļņemšana, kukuļdošana, komerciālā uzpirkšana, dokumentu viltošana un krāpšana.

Šajā lietā apcietināts slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks, slimnīcas saimnieciskais direktors Lisenko, kā arī divas privātpersonas. Piektajai aizturētajai personai - Kramzaka dzīvesbiedrei - KNAB nav lūdzis piemērot ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!