Foto: PantherMedia/Scanpix
Par bīstamu ēku Rīgā Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) atzinis arī poliklīniku "Elite" Anniņmuižas bulvārī 85, informēja BVKB.

Tajā norādīts, ka ēka apsekota šogad augustā, un pēc apsekošanas aizliegta telpu ekspluatācija ēkas otrajā stāvā, koridorā un kabinetos.

Jau iepriekš ziņots, ka 2015. gada 11. janvārī poliklīnikā Anniņmuižas bulvārī izcēlās ugunsgrēks 240 kvadrātmetru platībā - divos kabinetos un koridorā. Degšana izcēlās otrajā stāvā, un kā iespējamie ugunsgrēka izcelšanās iemesli toreiz tika minēts pārkāpumi elektroinstalāciju ierīkošanā.

Patlaban visā Latvijā par bīstamām atzītas kopumā deviņas ēkas - Grāmatvedības un finanšu koledžas filiāle Limbažos, Cēsu ielā 28, Bērnu mūzikas skola Lielajā Kalēju ielā 4, Cēsīs, tāpat arī tirdzniecības centrs Siguldā, Leona Paegles ielā 3 un četras ēkas Rīgā - Rīgas pilsētas Pļavnieku ģimnāzija, Rīgas cirka ēka, Latvijas Biznesa koledžas ēka un nams Vecrīgā - 11. novembra krastmalā 29.

Tāpat ziņots, ka BVKB izveidojis pārbaudīto publisko ēku digitālo karti, lai ikvienam Latvijas iedzīvotājam būtu iespēja iepazīties ar Latvijā ekspluatēto publisko ēku stāvokli.

Ēku vērtējumam kartē izmantots tā saucamais "luksofora principu" - visi objekti kartē ir trīs krāsās - zaļā, dzeltenā un sarkanā. Ar zaļu krāsu atzīmētās ēkas ir teicamā vai labā stāvoklī, un tās var droši ekspluatēt, ar dzeltenu - ēkas, kas ir sliktā stāvoklī, un to drošība jāuzlabo, bet ar sarkanu - bīstamie objekti, kas nav droši cilvēkiem, tāpēc to ekspluatācija pilnībā vai daļēji jāpārtrauc.

BVKB darbu sāka 2014. gada 1. oktobrī līdz ar jaunā Būvniecības likuma spēkā stāšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!