Foto: F64

Bijušajam izglītības un zinātnes ministram Robertam Ķīlim par braukšanu dzērumā piemērots administratīvais arests uz piecām diennaktīm, trešdien, 21.augustā, nolēma Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa.

Tiesā portālam "Delfi" pastāstīja, ka par pārkāpumu Ķīlim vēl bez administratīvā aresta piemērots arī 600 latu naudas sods. Tiesa nolēmusi arī uz diviem gadiem viņam atņemt autovadītāja apliecību un tik pat ilgu laiku viņš nevarēs iegūt kuģošanas tiesības.

Šo spriedumu desmit dienu laikā no 21.augusta var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Ķīlis portālam "Delfi" teica, ka spriedumu uzskata par taisnīgu un to nepārsūdzēs. "Tā būtu vispretīgākā rīcība no manas puses, saprotot, ka nekādu labo piemēru tas mans gadījums iedzīvotājiem nerāda, vēl iet un kasīties," sacīja Ķīlis, uzsverot, ka viņš, apzinoties savu publiskas personas statusu.

Lietu tiesa izskatīja otrdien bez Ķīļa klātbūtnes, jo eksministrs veselības problēmu dēļ bija Stradiņa slimnīcas stacionārā. Viņa pārstāvis Aigars Krūms žurnālistiem sacīja, ka bijušais ministrs ar "ātrajiem" slimnīcā nogādāts 19.augustā, dienu pirms paredzētās tiesas sēdes.

Ķīļa pārstāvis lūdza noteikt slēgtu tiesas sēdi, jo tajā runās par Ķīļa veselības stāvokli un viņa lietotajiem medikamentiem. Tiesa lūgumu apmierināja. Pēc nepilnu pusstundu ilgas tiesas sēdes Krūms atteicās atklāt tur pārrunāto, nekomentējot, vai eksministrs uzstāj, ka policistu alkometrs promiles viņam noteicis zāļu, nevis alkohola lietošanas dēļ, jo arī tad būtu jārunā par veselības stāvokli.

Par šo pārkāpumu – avārijas izraisīšanu reibumā - draud administratīvais arests no piecām līdz desmit diennaktīm, naudas sods no 600 līdz 800 latiem un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz diviem gadiem.

Jau ziņots, ka naktī uz ceturtdienu, 15.augustu, Rīgā, Nometņu ielā bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis izraisījis autoavāriju. Ķīlis apstiprināja, ka ir iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā, un pirms šī notikuma viņš pa dienu bija "ar draugiem iedzēris alu".

Policijas ziņas liecina, ka kāds iereibis vīrietis ap pulksten 1:30 Rīgā, Nometņu ielā, ar automašīnu "Mazda 3" ietriecās stāvošā automašīnā "Volkswagen Bora".

Pēc notikušā "Mazda 3" vadītājs nobrauca dažus metrus un apstājās. Policijai par notikušo negadījumu paziņoja kāds aculiecinieks.

Avārijas brīdī eksministrs automašīnā atradies viens pats. Nekādus savainojumus viņš neesot guvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!