No svētdienas Brīvības partijas (BP) valdes priekšsēdētājas amatu ieņem Ingrīda Rumba. Rumba par BP vadītāju ievēlēta 22.augustā notikušajā partijas valdes sēdē, jo saskaņā ar partijas statūtiem paredzēta partijas vadītāju rotācija. Iepriekš Rumba pildīja BP valdes locekles pienākumus.
Uz turpmākajiem trim mēnešiem atkārtoti par valdes priekšsēdētājas vietnieku ievēlēts Valdis Blūzma. Otrs priekšsēdētājas vietnieks turpmāk būs Gundars Prolis, kurš līdz šim bija partijas valdes priekšsēdētājs.

Partijas statūti paredz, ka valdes priekšsēdētājs un viņa vietnieki tiek ievēlēti uz trim mēnešiem, turklāt vienas valdes pilnvaru laikā valdes loceklis atkārtoti nevar ieņemt valdes priekšsēdētāja amatu.

Rumba dzimusi 1959.gada Daugavpilī, kopš 1998.gada - Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes valsts profesore pediatrijā, kopš 1996.gada - habilitēta medicīnas doktore, praktizē kā konsultante bērnu slimību jomā.

Brīvības partija tika nodibināta šā gada 25.maijā, un dibināšanas kongresa starplaikā partijas valdes pirmajā sēdē par partijas priekšsēdētāju ievēlēja Proli, par viņa vietniekiem Blūzmu un Ivaru Priedīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!