Foto: F64

Par bronzas medaļu 2023. gada Pasaules čempionātā hokejā valsts Latvijas Hokeja federācijai (LHF) piešķirs naudas balvu 209 163 eiro apmērā, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavotais rīkojuma projekts.

Ministrijas sagatavotais rīkojums paredz piešķirt naudas balvas LHF sportistiem, sportistu treneriem, apkalpojošajiem sporta darbiniekiem – vīriešu nacionālajai izlasei, un LHF sporta veida attīstībai un jauno sportistu sagatavošanai par sportistu izciliem sasniegumiem izcīnīto trešo vietu 2023. gada Pasaules čempionātā hokejā.

Naudas balvu kopējais apmērs ir 209 163 eiro un tās tiks izmaksātas no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

LHF vīriešu nacionālajai izlasei par Pasaules čempionātā pieaugušajiem izcīnīto trešo vietu plāno piešķirt 102 447 eiro. Bet LHF par nacionālās izlases iegūtajām tiesībām startēt pasaules čempionāta pieaugušajiem finālturnīrā – 106 716 eiro.

"2023. gada pasaules čempionātā hokejā vīriešiem izcīnītā nacionālās vīriešu izlases trešā vieta ir uzskatāma par izcilu un nebijušu sasniegumu Latvijas hokeja vēsturē, kā arī valsts tēla popularizēšanā pasaulē," uzsver IZM.

Lēmums par naudas balvu piešķiršanu tiks pieņemts otrdienas, 30. maija, valdības sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!