Par centralizēto eksāmenu rezultātiem šogad Valsts izglītības satura centrs (VISC) saņēmis 333 apelācijas, informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Viņa norāda, ka, iespējams, vēl kādu apelāciju VISC saņems pa pastu, ja tā ir izsūtīta pēdējā termiņa dienā, tādēļ kopējais skaits vēl var mainīties.

Kā ziņots, VISC ir izskatījis līdz šā gada 23.jūlijam saņemtās 243 apelācijas no 198 personām, jo viena persona var iesniegt apelācijas par rezultātiem vairākos centralizētajos eksāmenos. Visvairāk apelāciju ir saņemts par latviešu valodas un literatūras, matemātikas un angļu valodas eksāmeniem, kurus kārto vislielākais personu skaits. No izvēles priekšmetiem vislielākais apelāciju skaits ir saņemts par bioloģijas centralizēto eksāmenu.

Līdz 23.jūlijam saņemtās apelācijas ir izvērtētas. 16% gadījumu ir mainīts vērtējums, bet 9% saņemto apelāciju gadījumu ir mainīts centralizētajā eksāmenā saņemtais līmenis.

Pārējās saņemtās apelācijas VISC drīkst izskatīt mēneša laikā pēc to saņemšanas. VISC plāno tās izskatīt septembra sākumā.

Kā ziņots, pagājušajā gadā kopā tika saņemtas 162 apelācijas un10% gadījumu tika mainīts saņemtais līmenis kādā no eksāmeniem.

Statistika par 2009./2010.mācību gada valsts pārbaudes darbu rezultātiem tiks sagatavota pēc apelāciju iesniegšanas termiņa beigām un publiskota VISC interneta vietnē "www.visc.gov.lv" šā gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!