Foto: Publicitātes attēli

Tā dēvētās Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītājs, "Vienotības" frakcijas deputāts Veiko Spolītis par amata pienākumu pildīšanu pēc nodokļu nomaksas saņēmis 4320 eiro, savukārt komisijas sekretārs Guntis Kalniņš (ZZS) - 760 eiro, informēja Saeimas Preses dienestā.

Piemaksa Spolītim par darbu izmeklēšanas komisijas vadītāja amatā no aprīļa līdz oktobrim pirms nodokļu nomaksas bija 6269 eiro, bet pēc nodokļu nomaksas veidoja 4320 eiro.

Piemaksa Kalniņam par darbu izmeklēšanas komisijas sekretāra amatā no jūnija līdz oktobrim pirms nodokļa nomaksas bija 1103 eiro, savukārt pēc nodokļu nomaksas - 760 eiro.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijā strādāja divi konsultanti, kuriem alga abiem kopā no maija līdz oktobrim pirms nodokļu nomaksas bija 6300 eiro, bet pēc nodokļu nomaksas - 4342 eiro.

Citus izdevumus veidoja darba devēja sociālās iemaksas 23,59% apmērā no darba algas - 3225 eiro. Izmeklēšanas komisijas saimnieciskajiem izdevumiem tika piešķirti 200 eiro, no tiem iztērēti 26 eiro.

Kā ziņots, Saeima 3. novembrī atbalstīja lēmumu aicināt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Spolītim, kā arī komisijas sekretāram Kalniņam rast iespēju atmaksāt valstij komisijas darbības nodrošināšanai izmantotos līdzekļus.

Spolītis sacīja, ka vispirms iepazīsies ar situāciju un tad lems par iespēju atmaksāt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas izdevumus.

Savukārt Kalniņš pauž gatavību atmaksāt naudu par darbu parlamentārās izmeklēšanas komisijas sekretāra amatā, ja būs pieejams attiecīgs mehānisms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!